Is jouw organisatie wendbaar?
Ontdek de flexibele schil

In het huidige zorglandschap volstaat het niet langer om als organisatie enkel een intern personeelsbeleid te voeren. Het is belangrijk om ook naast een vaste kern van medewerkers de kwaliteit en continuïteit op afdelingen te kunnen waarborgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een medewerker met een sleutelpositie met zwangerschapsverlof gaat? En wie springt er bij wanneer cliënten de huidige afdeling op zijn kop zetten?

enWelzijn heeft uitgebreide ervaring met het inrichten van een flexibele schil voor zorginstellingen:

  • Kernteams
  • Competentiematch
  • Crisis-interim

Neem contact op

De flexibele schil

Onder een flexibele schil verstaan wij uitzendkrachten, freelancers en payrollkrachten. Dit zijn medewerkers die juridisch gezien niet in dienst zijn bij de organisatie. Met een flexibele schil kun je knelpunten in het dienstrooster voorkomen en op de juiste momenten beschikken over passende expertise of extra professionele mankracht.

Inrichten en organiseren van een flexibele schil doen wij in drie heldere stappen:

1. De analyse

Wat is het doel van de flexibele schil? Gaat het om kostenreductie? Is er behoefte aan specifieke kennis? Loopt de administratie met andere partijen spaak? Kortom: wat is de vraag?

2. Een strategie

In de strategie bepalen we de doelstellingen. Hoe komen we van situatie A naar de wenselijke situatie B? Welke mensen zijn hiervoor nodig en op welke termijn is dit te bereiken?

3. Matching

Zodra er een match is tussen onze zorgprofessionals en jouw doelstelling richten we de flexibele schil in. Het liefst snel. De juridische voorwaarden en de communicatie met de zorgprofessional(s) en afdelingsverantwoordelijke verzorgen we ook.

Een flexibel schil is maatwerk

Iedere organisatie is anders. Het vinden van de juiste balans tussen een vaste kern en een flexibele schil is daarom vaak een uitdaging. Die gaan we graag aan. We kunnen stoelen op jarenlange ervaring met de inrichting ervan en hebben een bestand vol professionele aanpakkers.

Ben je benieuwd of enWelzijn de vaste kern flexibel kan ondersteunen? Stuur ons een e-mail via het contactformulier en je ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Neem gerust contact op